1 Ağustos 2013 Perşembe

Google Now artık anlık yerel haberler verecek


Google beğenilen kişisel asistan servisi Google Now‘ın yerellik özelliklerini bir adım daha ileriye taşıyor.


Google Now bilindiği gibi kullanıcıların ihtiyacı olabileceği bilgileri sunan bir kişisel asistan. Kullanıcıların işine yarayabileceği bilgileri daha kullanıcı sormadan önüne getiren uygulama hava durumu, trafik, seyahat önerileri, özel gün hatırlatmaları gibi birçok servis sunuyor. Google şimdi bu servislere bir de lokal haberler kartı eklemek içinçalışmalar yapıyor.

KİŞİLERİN İLGİ ALANLARINA GÖRE

Kişinin ilgi alanlarına, günün saati ve bulunan yere göre kişiye özel bilgiler sunan kişisel asistan lokal haber kartı ile kişinin yakın çevresindeki olayları da haber verecek. Quartz'ın haberine göre, bu özellikle kişiler mahallesindeki, semtindekison haberlere hemen ulaşabilecek. Örneğin Cihangir'desiniz ve TaksimMeydanı'nda gösteriler var; Google Now size bu gibi durumları "kesin bilgi" olarak anlık bildirecek.
Android akıllı telefonlar ve iPhone'daki Google Search uygulamasından ulaşılabilecek lokal haberler özelliği Google'ın açıkladığına göre şu an henüz test aşamasında. Şu an için geliştirilen prototip uygulama için geri dönüş toplamakla uğraşan teknoloji devi, bu özelliği Google Now'a ekleyerek kişisel asistanınbecerilerini arttırmayı ve daha çok kullanıcıya ulaşmayı planlıyor.
Google'ın bu hizmetini tüm kullanıcılarına açıp açmayacağı ise henüz belli değil.Ancak hizmet hayata geçer ve Google Now'un mevcut kartlarına eklenirsekullanıcıların çoğunlukla atlanılan ve bahsedilmeyen lokal son dakikahaberlerinden oldukça yararlanacağı ve bunun da kişisel asistanı bir adım ileriye götüreceği kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder