1 Ağustos 2013 Perşembe

iMessage spam mesajlardan kurtuluyor


Apple iOS 7′yi beklemeden iMessage spam bildirme servisini resmen hayata geçirdi.

Apple destek sayfasında duyurduğu üzere, bu servisle iMessage aracılığı ile kullanıcılara gelen spam içerikli ve istenmeyen mesajları engelleyecek. Böylelikle kullanıcılar rahatsız edici mesajları bir daha görmek zorunda kalmayacaklar. Spam içeren mesajlarla ilgili çok fazla şikayet alan Apple, bu yöntemle kullanıcılarını istenmeyen mesajlardan korumak istiyor.

SPAML MESAJLARDAN KURTULMAK İÇİN

Ancak kullanıcıların bu spamlerden kurtulması için biraz uzun bir yol izlemesi gerekiyor. Apple'ın spam içeren mesajları engelleyebilmesi için kullanıcıların mesajın ekran görüntüsünü, gönderenin e-posta adresi ya da telefon numarasını ve mesajı aldığı tarih ile saati Apple'a e-posta yoluyla bildirmeleri gerekiyor. Kullanıcıların imessage.spam@icloud.com adresine gönderdikleri şikayetler ise Apple tarafından değerlendirilecek ve Apple bu aşamadan sonra mesajları engelleme operasyonuna başlayacak.
Apple'ın bu yeni spam bildirme servisi kullanıcıya pek fazla kolaylık sağlamasa da bunun Apple'ın geçici bir çözümü olduğunu hatırlatalım. Zira iOS 7 güncellemesi ile birlikte kullanıcılar, istemedikleri numaralardan ve e-posta adreslerinden gelen mesajları daha pratik bir şekilde engelleyebilecekler.
Bu özelliğiyle çoğu Apple kullanıcısının en büyük sorunlarından biri olan spam ve rahatsız edici mesajlara savaş açan Apple, sürümünü iOS 7′ye yükseltemeyecek olan kullanıcılarını da düşündüğünü belli ediyor. iOS 7 final sürümünü yükleyecek olan Apple kullanıcıları ise sürümle ile birlikte gelen "kişi engelleme özelliği"nikullanarak kendi işlerini kendileri halledecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder