27 Temmuz 2013 Cumartesi


       Yılın En İyi Teknoloji Firması Hangisi?


Özel bir şirketin gerçekleştirdiği teknoloji markaları araştırmasında Apple, birden fazla alanda birinciliği bir kez daha elden bırakmadığını gösterdi
Burçin Aygün - - Steve Jobs'ın hayatını kaybetmesinin ardından pekçok Apple hayranı, şirketin ilerleyen yıllarda yeni CEO Tim Cook ile işlerin nasıl yürüyeceğini merak etmişti. İnişli çıkışlı bir profil çizen liderlik işi sonrasında Harris Poll Equitrends tarafından yapılan bir anket ise, Cook'un yüzünü güldürmeyi başardı.

38 bin 500 kişi, 155'in üzerinde kategori ve 1.500 markanın katıldığı araştırmada Apple, Mobil Telefonlar, Bilgisayarlar ve Tabletler başlıkları altında en iyi firma olarak seçildi.

Apple'ın çok sayıda dişli rakip ile karşılaştığı bu anket çalışmasında, mobil telefonlar için Samsung gibi ezeli bir düşman ve HTC gibi güçlenen bir marka bulunmaktaydı. Sonuçlar incelendiğinde Apple'ın ardından gelen markalar sırası ile şu şekilde: HTC, Samsung ve dördüncü olarak da LG.

Bilgisayar sıralamasında ikinci HP, üçüncü Dell ve Sony'de dördüncu olmuş gözüküyor. Bir başka çarpışmanın yaşandığı alan ise tabletler. Apple'ın iPad ile birinci geldiği tablet sorgulamasında Kindle Fire ikinci iken, onu Nexus ve Samsung tabletleri takip etmiş.

Bakalım ilerleyen dönemler Cupertino'nun efsane şirketi için ne gibi başarı ya da hayal kırıklıkları getirecek. 

Peki sizce hangisi yorumlar gelsn bakalım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder