27 Temmuz 2013 Cumartesi

Mediatek, İlk Gerçek 8 Çekirdekli İşlemciyi Duyurdu




Dünyanın ilk gerçek sekiz çekirdekli işlemcisi, yakında sektörün belki de en büyük ismi olacak olan MediaTek tarafından resmi açıklama ile duyuruldu
Burçin Aygün - - Cumartesi günü sabahı itibariyle MediaTek, ilk gerçek 8 çekirdekli işlemcisini resmen duyurdu. Daha önce karşılaştığımız Samsung Exynos 5 adlı octa-core işlemci sadece tek dörtlü çekirdek gurubunu bir kerede aktif hale getirebilirken, MediaTek'in ürünü aynı anda tam 8 çekirdeği birden kullanabiliyor. Bu da çok daha başarılı oyun performansı, gelişmiş bir video oynatımı, web gezintisi ve gelişkin batarya ömrü anlamına geliyor. Üstelik aynı anda çalışan 8 çekirdek aşırı ısınma gibi bir sorunla da karşılaşmıyor.

Geçtiğimiz ay AnTuTu incelemesinden 30.000 puan alan işlemci test esnasında 1.7GHz'den 2GHz'e çalışırken, 30fps'de 1080p kalitesinde bir videoyu rahatlıkla işleyebilmiş. Şimdi akıllara gelen soru Samsung gibi güçlü bir rakibin karşısında, MediaTek'in ilerleyen dönemde neler yapıp, yapamayacağı. Koreli şirket, iş bu sektöre geldiğinde oldukça güçlüyken, MediaTek ise çok sayıdaki akıllı telefon üreticisi için düşük bedellere çip üreterek pazarın yüzde 50'sini eline geçiriyor.

Bu hızla ilerlediği takdirde bir başka rakip olan Qualcomm'u da yerinden edecek gibi gözüken isim, bu yeni işlemci ile birlikte çok daha büyük bir sıçrama yapabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder