27 Temmuz 2013 Cumartesi

World Of Warcraft, 4 Ayda 600 Bin Kullanıcı Kaybetti




MMO sektörünün ücretli örnekleri arasında halen liderliğini devam ettiren World of Warcraft, bir süredir devam eden üye kaybı krizinin önüne geçemedi,600...
Burçin Aygün - - Blizzard'ın yıllara meydan okuyan MMORPG'si World of Warcraft kan kaybetmeye devam ediyor. Grafiklerinin oldukça eskidiği ve baştan sona yenilenmesi gerektiği oyuncuların büyük bir kısmı tarafından dile getirilirken, geliştiriciler bu ricaya yeni ek paketlerinde gelen bölgeler ile cevap vermişti. Daha çok oyuncu çekmek amacıyla oyun mekaniklerini basitleştiren ve seviye atlamayı iyice kolaylaştıran şirket, anlaşıldığı kadarı ile beklediğinin tam aksi yönde tepkiler alıyor.

MMO dünyasının en büyüğü olarak bilinen WoW, son dört aylık çeyrekte bir kez daha oyuncu kaybetti ve 600 bin üyesine veda ediverdi. 12 milyon kayıtlı oyuncudan her yıl düşüşler yaşayarak 8 milyonlara inen üye sayısı da böylece 7.7 milyona kadar gerilemiş oldu.

Blizzard ise bir süre önce doğruladığı üzere bu gidişatı, "en azından nakit akışı açısından" tersine çevirmek için oyun içi mağaza açacağını açıklamıştı. Şimdi gözler bir sonraki çeyrekte, World of Warcraft'ın oyuncu verileri ve kazançtaki artışı üzerine olacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder