23 Eylül 2013 Pazartesi

Yeni iPhone'ların ilk gün raporu!


Çalınan telefonlar, biten iPhone 5S'ler, elde kalan 5C'ler... İşte yeni iPhone'ların ilk gün raporu!




Apple'ın Londra'daki en büyük satış binasında ilginç bir hırsızlık yaşandı. Çevrede bulunan aşırı fazla polise rağmen, bir müşterinin yeni aldığı telefonu, henüz mağazadan çıkmadan çalındı.
Söylenene göre, kurban telefonu alır almaz paketinden çıkardı ve cebine koydu. Hırsız da bu şekilde kurbanın cebinden telefonu aldı ve kaçtı. Kurban telefonun kaybolduğunu anca mağazayı terk ettikten sonra fark etti.
"Ne olduğu belirgin değil, çünkü mağaza çok kalabalıktı." Bir polis kaynağının söylediği işte bu. "Bu yüzden ekstra polis çağırıyoruz. Her zaman yeni telefonlarını çaldıran insanlar olacaktır."
Polis CCTV görüntülerini inceleyerek tam olarak ne olduğunu ve olayın nasıl gerçekleştiğini çözmeye çalışıyor. Olayın ardından polis güvenliği arttırmış durumda. Bir çavuş ve 8 memurdan oluşan bir ekip Regent Street mağazasına gönderilmiş ve bir çavuş ile 6 memurdan oluşan başka bir ekip de Londra'nın başka bir bölgesinden bu mağaza bölgesine çekilmiş durumda.
İnsanlara hırsızların yöntemleri duyuruluyor ve telefonlarını kutularından çıkarır çıkarmaz bilgilerini yüklemeleri söyleniliyor. Böylelikle herhangi bir hırsızlık durumunda aktif edilmiş olan bir telefon çok daha kolay bir şekilde bulunabilecek ve sahibine teslim edilebilecek.
Kaynak:chip

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder