11 Ağustos 2013 Pazar

Herkesin bilmesi gereken 5 sistem aracı!


Windows bellek tanılama aracı ve fazlası




























Windows bellek tanılama

Bilgisayarınız sebebini anlamadığınız bir biçimde donuyor veya karşınıza mavi ekran hataları mı çıkarıyor? Sorun,RAM'inizde olabilir. Emin olmak için Windows bellek tanılama aracını kullanabilirsiniz.
Aracı Windows 7'de Başlat menüsünde yönetici araçlar altında Bellek Tanılama adıyla bulacaksınız.
Windows 8 kullanıyorsanız önce Denetim Masası'nı açmanız ve Windows bellek tanılama aracını aratmanız gerekiyor.
Bellek tanılama aracını çalıştırmadan önce bilgisayarınızı baştan başlatmanız gerekeceğini hatırlatmakta fayda var.

Sabit diskinizi tarayın

Sabit diskiniz zaman içinde yavaşladı mı? Çoğu PC, mekanik sabit disklerle çalışır ve bu diskler üzerindeki veriler, zaman içinde dosya ekleme ve silme işlemleri nedeniyle diskin farklı bölgelerine kaydedilmiş olabilir. Dahası diskiniz üzerinde hatalar da oluşmuş olabilir.
Diskinizi hatalara karşı taramak için Windows Gezgini'ni açın ve sürücünüze sağ tıklayarak Özellikler'i seçin. Araçlar sekmesine tıklayın ve Şimdi denetle'ye tıklayın. Burada dosya sistemi hatalarını otomatik olarak onarmayı seçebilirsiniz. Bozuk sektör tarama seçeneğini etkinleştirirseniz, tarama işlemi çok daha uzun sürebilir.
Diskinizde bahsettiğimiz gibi bir parçalanma oluştuysa, onu birleştirmeniz gerekiyor. Üstteki adımları izleyin ve Araçlar sekmesinde bu kez En iyi duruma getir düğmesine tıklayın. Ardından ekrandaki talimatları izlemeniz yeterli.
Devamı geliyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder