11 Ağustos 2013 Pazar

Herkesin bilmesi gereken 5 sistem aracı!


Windows'unuz takılıyor veya kilitleniyor mu? Windows'un içindeki bu 5 araç, sorununuzu çözebilir!



Bilgisayarınızdaki takılmalara ve kilitlenmelere anlam veremiyorsanız, Windows'un sunduğu araçlardan faydalanabilir ve sorunun kaynağını bulabilirsiniz. Korkacak bir şey yok, yapacaklarınız oldukça basit. İşte herhangi bir sorunu çözmeye başlamak için her Windows kullanıcısının bilmesi gereken 5 Windows aracı:

Görev yöneticisi

Bilgisayarınız aniden yavaşladı mı? Bunun sorumlusu yeni yüklediğiniz bir sürücü veya güncellediğiniz bir programın sistem kaynaklarını acımazsıca kullanması olabilir. Görev yöneticisi, hangisi olduğunu bulmanızı kolaylaştıracak.
Görev yöneticisini çalıştırmak için CTRL + SHIFT + ESC klavye kısayolunu kullanabilir veya görev çubuğuna sağ tıklayarak açılan menüden onu çalıştırabilirsiniz.

Kaynak ve performans izleyicisi

Sisteminizde bir şeylerin yolunda gitmediğinin farkındasınız, ancak sorunu aramaya nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. Kaynak ve performans izleyicisi size fikir verebilir.
Windows 7 ve 8 ile gelen aracın yapabildikleri arasında bilgisayarınızı tarayıp sorunları listeleme, işlemci, sabit disk ve RAM gibi önemli bileşenleri tarama, işletim sistemi ve kilitlenen hizmetlerle ilgili sorunları gösterme, sistem bileşenlerinin sağlık durumunu gösterme ve fazlası var.
Kaynak ve performans izleyicisini çalıştırmak için Windows+R klavye kısayolunu kullanın ve açılan kutucuğa perfmon /report yazdıktan sonra Enter'a basın. Araç, hemen sisteminizdeki sorunları taramaya başlayacak ve bir rapor oluşturacaktır.
Devamı geliyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder