4 Ağustos 2013 Pazar



Herkes Twitter'ın kapısında!


Özellikle ülkemizde çok tartışılan dev sosyal ağ Twitter'dan gelen son açıklama yine çok konuşulacak


Devlet otoritelerinden vatandaşlarının tweet'leriyle ilgili gelen şikayet ve kaldırma taleplerine dair istatistikleri açıklayan Twitter'a göre sosyal ağdan 2013 yılının ilk ayında toplam1.157 kez bilgi talebinde bulunulmuş.
Gelen bilgi taleplerinin yüzde 78'ini ABD hükümetinden gelenlerin oluşturduğunu duyuran şirket, bilgi taleplerinin 2012 yılının ikinci yarısında 1.009 adet, yine aynı yılın ilk 6 ayında ise 849 adet olduğuna dikkat çektiği açıklamasında, yine hükümetlerden gelen yasadışı içerik kaldırma taleplerinin geçen yıl gelen toplam 48 adede karşın bu yılın ilk 6 ayında 60'a çıktığını ifade etti. Bu rakamlara Türkiye'nin katkısınınne kadar olduğu ise açıklanmadı.
Telif hakları ile ihlallere de değinen Twitter, bu konuda yılın ilk ayında çeşitli eserlerin hak sahiplerinden 5.753 şikayet aldıklarını ve bu rakamın geçen yılın ikinci yarısının yüzde 76 üzerinde olduğuna dikkat çekti.
Şirket, açıklamasında Twitter olarak önem verdikleri değerlerin başında şeffaflık ilkesinin geldiğinin ve bu ilke çerçevesinde kendilerine gelen talepler ve cevaplarına dair olabildiğince açık olduklarının altını çizmeyi de unutmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder