30 Temmuz 2013 Salı

Yahoo 1 Milyar Dolara Tumblr’ı Satın Aldı


Yahoo Tumblr’ı Satın Aldı

Uzun zamandır internette dolaşan söylentiler nihayet doğrulandı. Yahoo, son 2-3 yıla damgasını vuran  blog servisi Tumblr’ı satın aldı. Yahoo yaptığı açıklama’da bu satın alma işlemi için 1.1 milyar dolar ödeyeceğini açıkladı.

Daha önce Google‘da çalışan Marissa Mayer‘ın CEO koltuğuna oturmasıyla beraber hareketlenen Yahoo, bir süredir kamouyunu meşgul eden iddialara son noktayı koydu. Wall Street Journal gazetisinin haberine göre popüler blog servisi Tumblr‘ı 1.1 milyar Dolar’a satın alanYahoo‘nun yönetim kurulu servisin bağımsız olarak kullanılmaya devam edeceğini açıkladı.
Tumblr şimdilik operasyonlarına devam edecek olsa da uzun vadede bu satın almanın nasıl sonuçlar doğuracağını kestirmek zor. Ancak Yahoo‘nun Tumblr‘ı hem reklam hem de kullanıcı çekmek için kullanabileceğini söylemek mümkün.
Tumblr İstatistikleri
Son dönemin popüler blog servisi Tumblr, 2007 yılında kuruldu ve Nisanayında 67 milyon tekil ziyaretçiye sahip bir site. Bu ziyaretçilerin 18 milyonu ise mobil siteye geliyor. 108 milyonu aşkın bloga sahip olan Tumblr’a günde 50 milyonun üzerinde içerik giriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder