30 Temmuz 2013 Salı

Samsung, Galaxy Tab 3 ile 7 inçlik tablet


Çeşitli telefon ve tablet segmentlerinde birçok modele sahip Samsung, elinde tuttuğu bu gücü tutmaya devam ediyor. Samsung, resmi blogunda yaptığı açıklamayla 7 inçlik tablet segmentinde yer alacak Samsung Galaxy Tab 3′ü duyurdu.
Yapılan açıklamaya göre  Samsung Galaxy Tab 3′te, Android 4.1 işletim sistemi, 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 1 GB ram ve 3 megapiksel kamera gibi özelliklere sahip olacak. Fakat ekran çözünürlüğü konusunda rakiplerini yakalayamayan  Galaxy Tab 3′te, 1024×600 çözünürlüğünde bir ekran bulunacak.
Samsung Galaxy Tab 3′ün özellikleri incelediğimizde cihazın giriş seviyesinde olduğunu söylemek mümkün. Samsung’tan cihazın fiyatıyla ilgili olarak her hangi bir açıklama yapılmadı fakat fiyatın ekonomik olacağı tahmin ediliyor.
Ayrıca,  Samsung’un geliştirdiği servis ve uygulamaların Galaxy Tab 3′te bulunacağı anlaşılıyor. Music Hub, Game Hub, Video Hub ve Learning Hub gibi Samsung uygulamaları cihazda yer alacak.

Küçük tablet pazarı rekabeti giderek kızışıyor.

7 inçlik tablet pazarında son yıllarda rekabet giderek artıyor. iPad Mini’nin çıkışında sonra tablet kullanıcılarının bütün dikkati segmente yönlenmiş oldu. Tablet satış grafiklerini incelediğimizde ise  Apple’ın 7 inçlik tablet pazarında hegomonya oluşturduğunu söyleyebiliriz ama bunun daha ne kadar süreceği belli değil. Diğer taraftan Google’ın bu segmentte yer alan Nexus 7 tabletini de hatırlatmak ta fayda var.
Samsung, Barselona’da düzenlenen Mobilde World Congress’te Samsung Galaxy Note 8.0′ıduyurmuştu. 399 dolar fiyatla pazara sunulan Galaxy Note 8.0 düşünecek olursak, Samsung’un 7 inçlik tablet pazarında farklı modellerle elini güçlendirmeye çalıştığını belirtebiliriz.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi Samsung Galaxt Tab 3′ün çıkış tarihi ve fiyatı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmış durumda değil. Ancak tahminlerimize göre cihazın gelecek Haziran ayında kullanıcılara sunulabileceğini düşünüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder