28 Temmuz 2013 Pazar


Google, Chromecast ile herkesi şaşırttı



Google'ın tanıttığı 35 dolarlık Chromecast adlı yeni ürünü TV'nin HDMI portuna takılıyor ve İnternet üzerinden video oynatımına izin veriyor.


Android 4.3 işletim sistemi, yeni tableti Nexus 7'yi tanıtan Google, Chromecast isimli yeni bir ürün daha duyurarak herkesi şaşırttı.
Özellikle rakibi Apple'ın, Apple TV ile diğer cihazlarını televizyonlara bağladığı AirPlay özelliğini gölgede bırakacak Chromecast, kullanıcılara akıllı telefon, tablet bilgisayar veya dizüstü bilgisayarlarındaki içeriği TV'lerine aktarma şansı verecek.
HDMI bağlantısı ile televizyonlara bağlanacak Chromecast cihazı, Chrome, Windows, Mac, Android, iPad ve iPhone ile uyumlu şekilde işliyor. Cihazın diğer elektronik cihazlar aracılığıyla içerik aktarması için Wi-Fi bağlantısının da olması gerekiyor.
Chromecast bağlandıktan sonra, kullanıcılar akıllı telefonlarını veya bilgisayarlarını tıpkı TV uzaktan kumandası gibi kullanabilecek. Örneğin, akıllı telefonunuzdan bir YouTube videosu bulacak ve onu TV'nizde izleyebileceksiniz.
Chromecast, tablet ve akıllı telefondan içerik aldığı gibi, buluttan da veri akışı sağlayabiliyor. Kısaca, telefonunuzu veya bilgisayarınızı diğer işlemler için kullanırken bulut üzerinden video oynatabiliyor, müzik çalabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder