27 Temmuz 2013 Cumartesi

         Dizüstü bilgisayarı, kapalıyken 12 saat şarj edin




Bilgisayarınızın uzun ömürlü olması için yapmanız gereken çok basit...

Dizüstü bilgisayar kullanıcılarının önde gelen şikâyetlerinden biri de batarya arızaları. Yeterli akım verememesi, nem ve sıvı temasından kaynaklı oksitlenmeler arızaya sebep oluyor. Bataryanın ömrünü azaltan bu unsurlar, bilgisayarın diğer donanımlarında da problemlere yol açıyor. 

Bilgisayar pilini doğru kullanmanın, arızalara karşı kullanıcıları koruyacağını belirten Pratik Servis Teknik Destek Uzmanı Mustafa Akbıyık, verimli kullanım için tavsiyelerde bulundu. Akbıyık, "Güç adaptörünü, pil yüzde 100 dolu uyarısı aldığınızda çıkarın. Adaptörsüz kullanımda pilin enerji düzeyinin yüzde 5'in altına düşmemesine dikkat edin." dedi. Yeni bir pilin ilk kullanım yönteminin çok önemli olduğunu vurgulayan Akbıyık, "Pil takılı ve bilgisayarınız kapalı durumdayken 12 saat boyunca şarj edin

Pili sürekli canlı tutmaya çalışın. Haftada bir kez deşarj ve şarj işlemi yapın. Bilgisayarınız çalışırken pili söküp takmayın. Pili nemden ve sıvıdan koruyun. Sıvı teması olursa karşılaşılabilecek zararı azaltmak için hemen enerjiyi kesip pili çıkarın." şeklinde konuştu. Soğutma fanının iyi çalışıp çalışmadığının da kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çeken Akbıyık, "Aşırı ısınma olursa pil hücreleri zarar görebilir. Pilin ömrü zamanla azalır. Bu süreçte şoklama yapmayın." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder