29 Temmuz 2013 Pazartesi

  Apple'ın Yönetici Kadrosunda Şok Ayrılık




1999 yılından beri Apple'da çalışan ve son olarak teknoloji birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı görevinde olan Bob Mansfield, görevinden ayrıldı.
Emre Çetinkaya - - Geçtiğimiz hafta bu yılın ikinci çeyrek finansal sonuçlarında rekor iPhone satışı açıklayan ve önümüzdeki aylarda yeni iPhone modellerini tanıtması beklenen Apple için şu sıralar her şey yolunda gidiyor derken beklenmedik bir gelişme yaşandı. Apple'ın 1999 yılından beri bünyesinde çalışan ve son olarak teknoloji birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı görevinde olan Bob Mansfield'ın görevinden ayrıldığı açıklandı.

Apple'ın CEO'su Tim Cook'a rapor sunmaktan sorumlu olan Bob Mansfield, bu durumu ise ilk olarak şirketin üst düzey yönetici kadrosunun profil sayfasından adının çıkarılmasıyla anlaşıldı. Ancak Mansfield, her ne kadar Apple'ın yönetici kadrosundan ayrılsa da şirketin bazı özel projelerinde çalışmalarına devam edecek.

Geçtiğimiz yıllarda emekli olduğunu duyuran Mansfield, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında şirkete geri dönmüştü. 2014 yılının sonuna kadar Apple'dan ayrılması beklenmeyen Bob Mansfield, kablosuz ve yarı iletken ekiplerinin başında çalışmalarını sürdürüyordu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder