29 Temmuz 2013 Pazartesi

Apple'ın Geliştirici Sitesi Hala Kendine Gelemedi

Haber Yayın Tarihi : 29.07.2013 13:00
Kaynak: TeknoKulis [4882737]
Apple'ın geçtiğimiz haftalarda kapanan geliştirici sitesi hala tam olarak kendine gelebilmiş değil.
Emre Çetinkaya - - Bundan yaklaşık 2 hafta önce Apple'ın yazılımcılar için hazırladığı geliştirici sitesi kapanmıştı. İlk izlenimler sitenin bir hacker saldırısına maruz kaldığı ve bu yüzden kapatıldığı yönündeydi. İlerleyen günlerde açıklama yapan Apple, sitede bulunan bir açık üzerinde sitelerine bir saldırı olduğunu ve bu yüzden sitenin kapalı olduğunu belirtmişti.

Sitenin kapatılmasından sonra bu açığı bulan kişinin ise Türk güvenlik araştırmacısı İbrahim Baliç'in olduğu ortaya çıkmıştı. Baliç, siteye saldırmak gibi bir amacının olmadığı, zaten açığı ilk olarak Apple'a bildirdiğini söylemişti. Tüm bu olayların ardından ise Apple siteye komple yenileme kararı almıştı.

Şimdi ise sitenin bu yenileme işlemi hala devam ediyor. Siteyi geçtiğimiz günlerde yayına alan Apple, sitede kullanıcıları bilgilendirmek için bir durum sayfası açtı. Bu sayfada sitenin yayında olan ve yayında olmayan kısımları gösterilmekte. Olayların üzerinden bir hayli zaman geçti ancak sitede hala birçok şeyin yayına alınamadığı görülüyor. Siz de bu durum sayfasından sitenin gidişatını takip edebilirsiniz. Bakalım Apple'ın geliştirici sitesi ne zaman tam olarak kendine gelebilecek? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder