20 Ağustos 2013 Salı

Yerli cep Turkcell T40 geliyor!


Türk mühendislerin geliştirdiği "Gebze" kod adlı yerli cep, sonunda ortaya çıktı!


















Turkcell'in kendi adını verdiği son telefonu Turkcell T40görücüye çıktı. Bugüne kadar 1 milyona yakın T serisi akıllı telefon satan Turkcell'in yeni akıllısı Türk tasarımcı vemühendisler tarafından geliştirildi. Türkiye'nin ilk yerli tasarım akıllı cep telefonu olan Turkcell T40'ın Eylül ayının sonunda tüketiciyle buluşması hedefleniyor.
Turkcell yerli akıllı cep telefonu için düğmeye bastığını ilk olarak şubat ayında Barcelona'da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi'nde duyurmuştu. "Gebze" kod adı verilen akıllı telefon, 6 ay içerisinde tüm tasarım ve yazılım çalışmaları tamamlanarak üretim aşamasına geldi. Turkcell'in Ar-Ge üssü Turkcell Teknoloji'de geliştirilen Turkcell T40; fark yaratan fonksiyonları ve tasarımıyla dikkat çekiyor.
Üstün HD ses kalitesiyle aramalarda daha canlı ses, multimedya uygulamalarda daha keyifli ses deneyimi sunan Turkcell T40 keyifli anları etkileyici fotoğraf ve videolara dönüştüren gelişmiş kamera özelliklerine de sahip. Türk mühendisleri tarafından tamamen T40'a özel tasarlanan Turkcell arayüz ise kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Turkcell T40'ın teknik özellikleri


Turkcell T40 - Teknik özellikler
İşlemci
Qualcomm 8225 1.2 GHz Çift Çekirdek
Dahili Hafıza
4 GB
Ekran
4.0" WVGA (480x800) LCD IPS 256K
Kamera
5 MP Flash Arka-0.3 MP Ön Kamera,
Kamera Özellikleri
Yüz Tanıma Özelliği, Gülümseme Tanıma, HDR,
Sıfır Gecikme, Otomatik Sahne Tanıma
Ses Özellikleri
HDOn, Gürültü Engelleme, Surround Ses
Pil
1600 mAh (Yaklaşık 240 saat bekleme, 480 dakika konuşma)
Kullanıcı Arabirimi
Turkcell Arayüz
NFC
Var
İşletim Sistemi
Android 4.1 (Jelly Bean


Kaynak:chip.com.tr




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder