26 Ağustos 2013 Pazartesi

Windows 8.1 ve 3 boyutlu baskı desteği


Windows 8.1'in çoğumuzun fark etmediği bu önemli yeniliği hakkındaki tüm detaylar belli oldu!
























Windows 8.1 güncellemesiyle beraber 3 boyutlu baskı daha sorunsuz, daha kolay bir hal alacak. Bu nasıl mı olacak?
Microsoft, Haziran'dan bu yana Windows 8.1'e 3 boyutlu baskı işlevini entegre edeceğini söylüyor. Şimdi ise şirket yeni bir blog gönderisinde bu işlevleri çok daha detaylı bir biçimde anlattı, kullanacağı dosya biçiminden bahsetti.
Microsoft'a göre 3 boyutlu grafik ve modelleri destekleyen birçok veri biçimi olsa da, bunların çoğu 3 boyutlu baskıya yönelik niteliklere sahip değiller. Renk ve madde desteği gibi. Bu sorunu çözmek üzere giriş biçimi olarak STL'yi destekleyen Microsoft, yeni bir 3D üretim biçimi de oluşturdu (3MF). XML tabanlı bir veri biçimi olan 3MF, Microsoft'un sözleriyle Windows 8.1'de "3D üretimin DNA'sına benzer" bir görev üstleniyor. Veri biçiminin belirlenmiş olması, 3 boyutlu baskı desteğinin işletim sistemine entegre edilmesine izin veriyor.
Temel olarak Windows 8.1'de 3 boyutlu bir model yazdırmak için Charms çubuğundaki Cihazlar'a tıklamanız, ardından kullanmak istediğiniz 3 boyutlu yazıcıyı seçmeniz gerekiyor. 3 boyutlu baskı seçeneklerini belirledikten sonra "Yazdır" düğmesine basarak baskıyı başlatabiliyorsunuz.
Video İçin Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder