24 Ağustos 2013 Cumartesi



Uygulamaların keyfi mesajlarına son geliyor


Facebook yaptığı bu yenilik sayesinde hepimizi sıkan bir sorunu daha çözdü!


Facebook, uygulama geliştiricilerin, kullanıcı hesaplarına erişim kurallarında değişim yapacağını duyurdu. Mobil uygulama geliştiricileri, kullanıcıların hesaplarını Facebook ile bağlamak istediklerinde, kullanıcıların Facebook'a geçip şifrelerini girerek onay vermeleri gerekiyordu.
Ancak kullanıcılar, verdikleri izinlerin tam detayına dikkat etmedikleri için çoğu zaman mağdur durumuna düşüyorlar ve profil sayfalarında hiç istemedikleri paylaşımlar yapıldığını görebiliyorlar. Facebook, kullanıcılardan gelen bu şikayetler üzerine harekete geçerek, kullanıcılara uygulamaların istedikleri izinler konusunda daha fazla kontrol imkanı vereceğini duyurdu.
Facebook yeni getirdiği kurallarıyla, artık uygulamaların Facebook Login kullanarak kullanıcılardan istediği izinleri kısıtlayacak ve kişilerin Facebook profilinde paylaşım yapmak isteyen uygulamaların paylaşımlar için ayrıca izin istemesini sağlayacak.
Böylece kullanıcılar, uygulamayı telefonlarına kurarken istenen toplu onay nedenile profil paylaşımlarına da onay vermek durumunda kalmayacaklar.
Şu andaki uygulamada, Facebook kullanıcıları, hesap ayarlarına girerek, hangi uygulamaların profil sayfasında paylaşımda bulunup bulunamayacağını tek tek seçebiliyor, verdikleri izinleri kaldırabiliyorlar. Ancak bu yöntem, çoğu kullanıcı için fazlasıyla teknik kalıyor ya da kullanıcıların çoğu böyle bir hakkı olduğunun farkında bile olmayabiliyorlar.
Facebook bu sorunu çözmek için en başta, profilde paylaşım konusunu ayrı bir onay süreci olarak kullanıcının karşısına çıkaracak. Bu süreç, uygulamaların kurulma aşamalarını biraz daha uzatacak ancak kullanıcıların yoğun şikayetleri göz önüne alındığında başka çare kalmadığı anlaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder