5 Ağustos 2013 Pazartesi



Şimdi de Moto X yağmuru!


Motorola'nın yeni Android bombası Moto X, görünüşe göre sadece tek bir modelle sınırlı kalmayacak!


Motorola, birkaç gün önce yeni Android telefonu Moto X'i duyurmuştu. Google tarafından geçen yıl satın alınan Motorola, şimdi de, yeni telefonunun GSM operatörleri tarafından kısıtlanamayacak Google Play sürümünü de piyasaya çıkaracağını duyurdu. Bu sürümde, tamamen saf halde Android işletim sistemi bulunacak. Daha önce Galaxy S4 ve HTC One için aynı uygulama yapılmıştı.
Özellikle ABD'de GSM operatörleri, abonelerine uygun fiyata telefon temin ederken, cihazların üstüne kendi logolarını basıyor, aboneleri onları 3G modem olarak kullanmasın ve 3G modem/hat satışları düşmesin diye telefonların tether (Kablosuz ağ kurma özelliği) özelliklerini kısıtlıyor. Ayrıca, GSM operatörleri kendi uygulamalarını da telefona ön tanımlı olarak yüklüyorlar. Yeni Android sürümlerinin güncellenmesini de engelleyebiliyorlar. 

Kullanıcılar gelişmiş teknik bilgiye sahip değilse bu kısıtılamaları kaldırmaları mümkün olmuyor. Ancak Motorola, kullanıcıların telefonun tüm yeteneklerini kısıtsızca kullanabilmesi için, operatörler tarafından dağıtılan Moto X'lerin dışında bir de "Google Play" sürümü hazırlıyor. Ancak Türkiye'de operatörlerin telefonları "kilitlemesi" mahkemece yasaklandığı için Google Play sürümünü Türkiye'de göremeyebiliriz. Yine de, operatör yazılımlarıyla doldurulmamış bir telefon, her şekilde kulağa hoş geliyor.
Motorola ayrıca, Moto X'in 500 Euro düzeyindeki fiyatını pahalı bulanlar için, ucuz bir sürüm daha piyasaya süreceklerini açıkladı. Ucuz sürümün 200 Euro düzeyinde bir fiyata sahip olması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder