19 Ağustos 2013 Pazartesi

İlk 4K Uydu Yayını Yakında Start Alıyor

Son dönemin en ilgi çeken televizyon teknolojilerindenUltra HD, bir diğer adı ile 4K yakın zamanda uydu yayınlarına da sıçrayarak evlerde farklı bir tecrübe yaşatmaya hazırlanıyor


Full HD televizyonlar ile başlayan üst seviye görüntü kalitesine sahip yayın çılgınlığı, ardından kendini 3D teknolojisine kaptırmış, bizler de kendimizi bu akıntıya bırakarak evlerimizde sinema kalitesinde içerik kullanmaya alıştırmıştık. Son günlerin yeni çılgınlığı ise, şimdilik tuzlu sayılabilecek fiyatı ile çok fazla kullanıcısının olmadığı 4K televizyonlarUltra HD diye tanınan bu tv’ler, şimdilik sahip olabileceğimiz en güçlü ve en kaliteli seyir ürünleri olarak hizmet sunuyor. Az sayıdaki kullanıcı sebebiyle henüz uydu yayınlarına destek veremeyen 4Ktelevizyonların yardımına, Güney Koreli KT Skylife adlı mecra koşuyor.
Koreli yayıncı gerçekleştirdiği test yayınının ardından, uydu hizmeti alan müşterilerine yakın zamanda Ultra HD kalitesinde içeriğe sahip olma sözünü verdi. H.265(HEVC) video formatı üzeriden yapılacak olan yayın için verilenresmi tarih 2015 olarak gözüküyor. Yaşanması olası tek sorun ise, teknoloji merkezi olarak görülen ülkedeki çoğu vatandaşın bile Ultra HD destekli televizyonlara sahip olmayışı görünüyor.
Hızla düşen fiyatlara rağmen Full HD tv’lere gösterilen ilgiyi şimdilik göremeyen 4K’ların önümüzdeki iki yıl içerisinde yaygınlaşmaya başlaması öngörülüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder