23 Ağustos 2013 Cuma

Edge, istediği parayı toplayamadı ancak...

Dev Linux projesi için beklenen para toplanamadı; ancak durum o kadar da kötü olmayabilir!





















Canonical'ın da söyleyebileceği gibi, hayat her zaman basit değil. Bunun en yakın örneği ise rekor miktarda para toplayan bir kampanya başlatmasına rağmen, hedefine ulaşamayan Ubuntu Edgekampanyasında gözükebiliyor.
Son tarihi 21 Ağustos olan kampanya 12.809.906 dolar gibi devasa bir miktarda para toplamayı başardı ancak hedef olan 32 milyon dolara yaklaşabilmiş değil. Bu duruma ise kalabalık-kaynağı sunan site Indiegogo, firmadan normalde alması gereken ücreti almayarak ve toplanan 12.8 milyon doları sahiplerine iade ederek karşılık verdi.
Guardian'a konuşan Cononical kurucusu Mark Shuttleworth, böyle bir başarısızlığın onuhedefinden şaşırtmayacağını söyledi.
Firma, bir başka "endüstri oyuncusununson 20 milyon doları sağlayacağını ve "Edge" projesinin hayata geçeceğini ümit etmişti. Ancak kimse bu desteği sunmadı. Shuttleworth, normalakıllı telefonlara odaklanacaklarını ve firmanın Ubuntu Edge için kullanmayı planladığı işletim sistemi yerine Linux tabanlı bir OS kullanacaklarını söyledi.
Aslında amaçlanan ise, Edge'in Android ve Ubuntu Mobile ikilisini aynı anda kullanması ve aletin büyük bir ekrana bağlandığında bir "masaüstü" işlevi görmesi idi.
Shuttleworth, Ubuntu'nun hâlâ Android için güzel bir alternatif olduğunu düşünüyor. Söylediğine göre "Üreticiler ile yaptığımız görüşmelerden edindiğimiz izlenim, Android'e sunulacak bir alternatife olumlu baktıkları yönünde. Ayrıca son kullanıcılar Android'e çok bağlı gözükmüyorlar."
Olumlu düşünen insanlar ise bu projenin aslında o kadar da başarısız olmadığını söyleyebilirler. Sonuç olarak Ubuntu en son ne zaman bu kadar ön plana çıkmıştı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder