17 Ağustos 2013 Cumartesi

Darbecilerden siber intikam alındı


Mısır'da İçişleri Bakanlığı ile Bakanlar Kurulu'nun resmi Twitter adresini kıran "hack"leyen korsanlar, bu adreslerden gizli olduğunu iddia ettikleri bilgi ve belgeleri yayınlamaya başladı.

Mısır İçişleri Bakanlığı'nın resmi hesabından, darbeyi gerçekleştiren komutanların ve destek veren ünlü kişiler ile sanatçıların telefon numaraları da yayınlandı.
 
Resmi hesaptan yayınlanan iddialar arasında Mısır ordusunun İsrail ile yaptığı işbirliğine ait olduğu iddia edilen belgelere de yer verilerek, ordunun darbe konusunda Suudi Arabistan tarafından yönlendirildiği öne sürüldü.
 
Mısır ordusunun bazı ABD'li uzmanlar tarafından eğitildiği de iddia edilen açıklamalarda, Mısır İçişleri Bakanlığı'nın Müslüman Kardeşler'i suçlamak üzere bazı fabrikasyon video ve fotoğraflar hazırladığı da ileri sürüldü.
 
Mısır ordusunun, İsrail ile ABD haber alma teşkilatı CIA arasında Tel Aviv ve Güney Kıbrıs'ta ortak operasyon odaları bulunduğu iddia edildi.
 
Mısır ordusu ve polis teşkilatı içinde "Özgür Subaylar" diye bir yapının olduğu ve bunların darbeye karşı çıktığı öne sürülen belgelerde, Özgür Subaylar grubunun göstericilere ateş açmayı reddettikleri belirtildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder