29 Temmuz 2013 Pazartesi

Öğretmenlerin Facebook’a Girmesi Yasaklandı!

Öğretmenlerin Facebook kullanmamasına dair yasaklama Alman hükümetinden geldi! Gerekçe ise“Öğretmenlerin sosyal hayatı olamaz”!


Almanya’nın Baden Württemberg eyaletinde alınan karar, öğretmenleri ve diğer sosyal ağ kullanıcılarını şoke etti.Eyalet yönetimi tarafından getirilen FacebookTwitter gibi sosyal medyailetişim kısıtlamasında gerekçe olarak ise öğretmenlerin diğer öğretmen ve öğrencilerle sosyal hayatta arkadaş olamayacağı gösterildi.
 
Eğitim ve Kültür Bakanlığı, bu durumun her ne kadar kişisel yasaklama gibi görünse de üçüncü kişilerin saldırısına uğramamaları gerekçesiyle getirildiğini savundu. Öneri olarak ise, daha güvenli bir platform olan e-posta’ların kullanılmasını sundu. Baden Württemberg’in hemen ardından başka eyaletlerden biri olan Hessen’de de uygulanan yasak, özel kurum ve kuruluşlar tarafından tepki gördü.
 
CDU-FDP (Almanya Hıristiyan Hükümeti) ise yeni yasanın yersiz olduğunu, okul dersleri haricinde öğrencilerin ve diğer öğretim meslektaşlarının birbirleri arasında sosyal medyada görüşmesinde herhangi bir sakınca bulunmayacağını öne sürdü.
 
Konuyla ilgili sosyal ağ kullanıcılarının bilgilerinin çalındığından ve yasaya uyulması gerektiğini savunan öğretmen oranı %90’lara sahipken, her şeye rağmen sosyal ağlardan kopamadıklarını ve alışverişlerini dahil internet üzerinden yapanları da açıklamalar arasında.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder