27 Temmuz 2013 Cumartesi

Apple akıllı cihazlarının kalitesini ve daha da önemlisi batarya ömrünü uzatmak için, kullanıcıyı takip ederek bilgi kaydeden bir teknoloji üzerinde ...
Burçin Aygün - - Apple son günlerde gerçekleştirdiği atılımlar ile ürünleri için öncelik sırasının başına artık batarya dayanıklılığını getireceğini belli etmişti. Yeni yazılım güncellemeleri ile MacOS ve iOS üzerinde yaptığınız işlemleri ve kullanım alışkanlıklarınızı kaydeden yeni sistemin söylentisi merak uyandırmıştı.

Şirket bir adım ileriye giderek bu projeyi özel bir patent ile taçlandırmak niyetinde. "Power Management for Electronic Devices", adlı patentin özünde çok daha gelişmiş bir takip sistemi var. Her türlü işlemi ve bulunduğunuz mekanı kayıt altına alacak olan prototip, hangi bölgede, ne tip kullanımlarda bulunduğunuzu hesaplayacak, pil gücünü buna göre harcayabilecek.

Başlangıçta her şey kulağa hoş gelse de, işin takip edilme kısmı ürkütücü olabilir. Patentin, bahsi edilen takip ve kontrol aşamalarını nasıl gerçekleştirildiğine dair detaylı bilgiyi içermemesi, verileri nasıl ve nerede saklayacağı gibi muhim konuların kesin olmayışı şimdiden şüphe doğurmadı değil.

Bataryanın, dolayısı ile cihazın kullanılabilirliğini artıracak olan bu girişim ve ilk adımı olan patentin detaylarının yakın zamanda ortaya çıkması ve kuşku yaratan teknoloji için yüreklere su serpmesi bekleniyor. 

Apple'ın Yeni Patenti Tüm Bilgilerimizi Toplayacak
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder