29 Temmuz 2013 Pazartesi

Analiz : İkinci çeyrekte Android tablet sevkiyatı yüzde 67 oldu



Uzun süre iPad modellerinin hakimiyet kurduğu tablet pazarında yılın ikinci çeyreğinde yaşanan gelişmeler pazar açısından oldukça dikkat çekici görünüyor. 

Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre Android tabletler Çinli modeller de dahil olmak üzere yılın ikinci çeyreğinde 34.6 milyon adet sevkiyat gerçekleştirdi. Geçen yıl aynı dönemde 18.5 milyon Android tablet sevkedilmişti.

Apple ise ikinci çeyrekte toplam 14.6 milyon iPad satışı gerçekleştirirken, geçen yıl aynı dönemde 17 milyon sevkiyat rakamını yakalamıştı. Windows tabletler ise 2.3 milyon adet satış gerçekleştirdi.

Bu rakamlarla yılın ikinci çeyreğinde Android tabletlerin pazardaki oranı yüzde 67'ye çıkmış oldu. Apple ise yüzde 28.3 pazar payına geriledi. Windows tabletler yüzde 4.5 oranında kaldı. Yılın ikinci çeyreği itibariyle toplamda 51.7 milyon tablet satışı yapıldı. Yıl sonunda ise Android tabletlerin pazardaki hakimiyetini perçinleyeceği konuşuluyor.

Yükselişi devam eden tablet pazarı analizlere göre gelecek yıl 364 milyon satış rakamına ulaşacak. PC ve Ultrabook sevkiyatları ise 177 milyon sevkiyata imza atacak. 2017 yılında ise tablet pazarı 589 milyon sevkiyat rakamına ulaşırken, PC pazarı ise 176 milyonda kalacak. Bu haliyle tablet pazarı PC pazarını üçe katlayacak.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder