13 Ağustos 2013 Salı



MixBit video servisi yarışa katılmaya hazır


YouTube'u kurup Google'a satan 2 dahi, şimdi MixBit isimli yeni hizmetleriyle karşınızda!

Video uygulamaları arasındaki rekabet giderek kızışıyor.Intagram ve Vine video blog konusunda birbiriyle yarışırken kullanıcılar da pratik ve hızlı video çekimi ve paylaşımı sağlayan uygulamalara büyük ilgi gösteriyor. İşte bu yeni süreçte, hiç beklenmeyen bir oyuncu da devreye girdi: MixBit
YouTube'un kurucularından Steve Chen ve Chad Hurley'in şirketi AVOS, YouTube'u Google'a 4 milyar dolara satarak elde ettikleri dev finansal güç sayesinde geliştiridikleri uygulamayı sonunda pazara çıkardılar. MixBit, henüz sadece Apple iOS sistemlerinde çalışıyor. 16 saniyelikvideo çekimine izin veren servis, bu 16 saniye içinde kısa video bloglar oluşturmaya izin veriyor.Android sürümü de Eylül ayı içinde yayında olacak uygulamaya şimdiden büyük ilgi oluştu.
MixBit, kullanıcılara kendi çektiği videoları, arkadaşlarının klipleri ile birleşitirme imkanı veriyor. Böylece arkadaşlar arasında, video klipleri üzerinden eğlenceli etkileşimler oluşabiliyor.Kullanıcılar256 diğer klibi kendi videolarına ekleyebiliyorlar. Bu da neredeyse bir sinema filmi uzunluğunda yeni videolar oluşturmaya imkan veriyor. Dolayısıyla, MixBit'in yarattığı potansiyelin ucu bucağı görünmüyor. 
Uygulamada şimdilik her şey anonim. Videoları kimlerin çektiği ve yüklediği görünmüyor. Ayrıca videolara yorum yapma imkanı da bulunmuyor. Ancak geliştiriciler, bu özelliklerin yakında uygulamaya ekleneceğinin altını çiziyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder